Header Ads

Blu-ray review: Racy Reels from the Something Weird Vault Vol. 3

  


H Pop Cinema σε συνεργασία με τη θρυλική Something Weird παρουσιάζουν το δεύτερο volume της σειράς Racy Reels που περιέχει δύο sequel του κλασσικού ερωτικού δράματος I, a Woman (1965) σε ένα εξαιρετικό Blu-ray & DVD combo.

 


I, a Woman Part II
(1968)

 

Η αισθησιακή Siv HolmGio Petre του Άγριες Φράουλες (Wild Strawberries, 1957)] είναι εγκλωβισμένη σε έναν ανέραστο γάμο με τον πωλητή αντικών Hans Henrik Holm (Lars Lunoe) με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στην πορνεία, αρχικά με τους χειρισμούς του συζύγου της και στην συνέχεια με την ασαφή θέληση της.

 

Το σκηνοθετικό αυτό εγχείρημα του Mac Ahlerb (ο οποίος έκανε σπουδαιότερη καριέρα αργότερα ως διευθυντής φωτογραφίας) είναι βαρετό (ιδιαίτερα στο πρώτο του μισό, όπου λίγα πράγματα συμβαίνουν) και χωρίς καμία πρωτότυπη ματιά ή τον απαιτούμενο ερωτισμό. Αν θέλετε να βαδίσετε σε ανάλογα μονοπάτια αισθησιασμού με περισσότερη όμως ποιότητα, καλύτερα να δείτε το μεταγενέστερο Η Ιστορία της Ο (The Story of O, 1975).

 


The Daughter: I, a Woman Part III
(1970)

 

Αφήνοντας πίσω της τον κακοποιητικό (και συχνά μαστροπό) σύζυγο που είχε στη προηγούμενη ταινία (το πώς και το γιατί δεν μπορώ να σας το αποκαλύψω αφού θα ήταν spoiler), η Siv Holm (την οποία αυτή τη φορά υποδύεται η πιο «σεμνή» - τουλάχιστον εμφανισιακά – Gunbritt Ohrstrom) συνεχίζει να εργάζεται ως νοσηλεύτρια και να απολαμβάνει νύχτες ηδονής. Όμως στο προσκήνιο έρχεται η έφηβη κόρη της Birthe [μια πολύ ερωτική Inger Sundh του Η Αποπλάνηση της Ίνγκα (The Seduction of Inga, 1968)] η οποία είναι αρχικά επικριτική με την ζωή της μητέρας της, αλλά σύντομα θα γνωρίσει και η ίδια το σεξ, στα κακόφημα μαγαζιά της Κοπεγχάγης, ανάμεσα σε bikers και hippies.

 

Εδώ ο σκηνοθέτης Mac Ahlerb μας προσφέρει ένα σαφώς ανώτερο sequel από το προηγούμενο, που επωφελείται τόσο από τα σοκάκια της πολύ απελευθερωμένης τότε Δανίας όσο και από το ανώτερο καστ. Είναι επίσης μια πολύ πιο τολμηρή ταινία και ακουμπά θεματικές όπως το διαφυλετικό σεξ και η αιμομιξία (την πρωταγωνίστρια ερωτεύεται ένας μαύρος, αλλά στο κρεβάτι την ρίχνει πρώτα η αδερφή του, ενώ υπάρχουν και υπόνοιες πως ίσως η «κόρη» να έλκεται και από τη «μητέρα»). Πολλοί «διάβασαν» περισσότερα σε αυτές τις ταινίες (και ειδικά σε αυτό το sequel), όμως κατά βάση είναι μια απλή ταινία εκμετάλλευσης της εποχής, βγαλμένη από τα πρωτοσέλιδα που μας προειδοποιούσαν για την τύχη που μπορεί να έχουν οι κόρες μας.

 

Πρόσθετες Παροχές

 

Το All Region [NTSC] δισκάκι παρουσιάζει τις ταινίες στο αυθεντικό τους 1.78:1 και στις πρόσθετες παροχές θα βρείτε ηχητικό σχολιασμό (για την πρώτη ταινία) και έντυπο essay του Tim Lucas, trailer (της πρώτης ταινίας), promo (των δύο πρότων κυκλοφοριών της σειράς Racy Reels), και outtakes.