Header Ads

Blu-ray review: Racy Reels from the Something Weird Vault Vol. 2

 


H Pop Cinema σε συνεργασία με τη θρυλική Something Weird παρουσιάζουν το δεύτερο volume της σειράς Racy Reels που περιέχει δύο σπάνια διαμάντια του ερωτικού κινηματογράφου της δεκαετίας του ’70 σε ένα εξαιρετικό Blu-ray & DVD combo.

 

Female Chauvinists (1976)

Female
Chauvinists (1976)

 

Με το – επίκαιρο τότε, αλλά και τώρα – κίνημα της απελευθέρωσης των γυναικών καταπιάνεται αυτή η ταινία του σκηνοθέτη Jaacov Jaacovi, και συγκεκριμένα με μια κατασκήνωση χειραφέτησης, στην οποία οι γυναίκες περνούν από μια εκπαίδευση σχετικά με το φύλο και όχι μόνο. Το εν λόγω camp μπαίνει στο στόχαστρο ενός δημοσιογράφου, ο οποίος προσπαθεί να φωτογραφήσει τις γυναίκες εν δράσει προκειμένου να αποδείξει ότι είναι «βρωμιάρες λεσβίες».

 

Ωστόσο οι πρωταγωνίστριες δεν αντέχουν χωρίς σπέρμα και έτσι βρίσκουν δύο λύσεις. Η μια είναι να ξεζουμίσουν τον συντηρητή της κατασκήνωσης (είναι ο μοναδικός άντρας) και η άλλη να ληστέψουν μια υπαίθρια τράπεζα σπέρματος (ναι, σωστά διαβάσατε), η οποία με τη σειρά της ενημερώνει για το συμβάν την – εξίσου υπαίθρια – αστυνομία!

 

Φυσικά όλα όσα βλέπουμε δεν έχουν καμία σχέση με το φεμινιστικό κίνημα της δεκαετίας του ’70, και παρότι όλα παρουσιάζονται με χιούμορ (πρόκειται για μια ερωτική κωμωδία, με κάποιες hardcore στιγμές) είναι πασιφανές πως αυτά εξυπηρετούν την ανδρική φαντασίωση. Βέβαια το μεγάλο για τα δεδομένα καστ (ξεχωρίζει η Uschi Digard) και οι σπαρταριστές ατάκες έχουν σαν αποτέλεσμα ένα άκρως απολαυστικό φιλμ.

 

Hot Connections (1972)

Hot Connections
(1972)

 

Το φεμινιστικό κίνημα χτυπά την πόρτα του Arnold Thaxton (Christopher Geoffries) ο οποίος πρόσφατα απέλυσε μια υπάλληλο της εταιρίας στην οποία εργάζεται επειδή την άφησε έγκυο. Μάλιστα τις κινητοποιήσεις ηγείται η σύζυγος του (Tallie Cochrane), η οποία παρατά την κουζίνα και μετατρέπει το σπίτι της σε γιάφκα.

 

Σκηνοθετημένη από τον James Hong (ναι, ο γνωστός, που αργότερα έκανε σπουδαία καριέρα στο Hollywood ως character actor), αυτή είναι μια μέτρια ερωτική κωμωδία (οι σκηνές σεξ είναι soft) που παίζει με τα στερεότυπα της εποχής (κυρίως όπως τα αντιλαμβανόντουσαν αυτά οι άντρες) και είναι τόσο αφελής που θα σας θυμίσει της ελληνικές βιντεοταινίες της επόμενης δεκαετίας. Αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει είναι το εξαιρετικό καστ (η Rene Bond είναι για άλλη μια φορά καταπληκτική) και κάποιες βίαιες σκηνές (απειλή με μαχαίρι, κτλ.) που κάνουν το όλο εγχείρημα σκοτεινό ανά διαστήματα. Μάλιστα το φινάλε της μπανιέρας με τα λάδια είναι αρκετά αισθησιακό.

 

Πρόσθετες Παροχές

 

Το All Region [NTSC] δισκάκι παρουσιάζει τις ταινίες στο αυθεντικό τους 1.78:1 και στις πρόσθετες παροχές θα βρείτε ένα arcade loop με την Uschi Digard, ένα τσούρμο trailer, και ένα ιδιαίτερα ευπρόσδεκτο βιβλιαράκι που έγραψε ο Robin Bougie.